Rss

Stratégiázós hétvége – Székelyvarság

119060094_2736418266679277_27052866514908494_n

Szeptember 4. és 6. között sikerült megszerveznünk a RIF stratégiázós hétvégéjét, melyen 16 tag vett részt Székelyvarságon, a Három Bocs Panzióban.

A járványhelyzet megjelenésével újabb kihívások elé állt szervezetünk, így ezen program által úgy gondoljuk, hogy mélyebben megismerhettük tagjaink szakmai képességét és új minőségi tervekkel állhatunk elő a jövőt illetően.

Oláh Réka és Kiss Melinda vezették programjainkat és megmozgattak bennünket testileg-lelkileg. Voltak csapatösszerázó programok, könnyű túrázás, ismerkedős játékok, hiszen ezáltal alakult ki egy bizalmasabb légkör a tagok között is és bátran megoszthattuk saját és csapatos elképzeléseinket és azokat a perspektívákat, melyek által hozzáadott értékkel szolgálhatunk a szervezet számára.

A második napot teljes mértékben a pontos tervek kiformálására szántuk, így három alapvető fontosságú akciótervet sikerült kialakítanunk. Az első vonal a gyakorlatias képzések és képzéssorozatok fontosságára épül, a második a kapcsolati tőke és közösségformálás irányában található, míg a harmadik a fiatal vállalkozói szféra formálásában játszik szerepet. Meglátásaink szerint Erdélyben hiány érzékelhető fiatal, magyar felsőoktatást végzettek foglalkoztatottságát illetően, így mindhárom irányvonal által ezt a réteget is szeretnénk felkarolni szakmai támogatásunkkal. Mindennek tekintetében az elkövetkezendő két évben több helyi szervezet kialakításán is dolgozunk, hozzájárulva minden érdeklődő könnyebb és hatékonyabb eléréséhez.

A program további részét olyan részletes beszélgetések követték, melynek során az anyagi erőforrások, tagok toborzásának, szervezetünk kiépítésének és ismertetésének mikéntjeit és fontos lépéseit ismertettük egymással és minden olyan új elképzelést rögzítettünk, ami fontos lehet a RIF értékének növelésében.

A RIF hamarosan véglegesítésre kerülő weboldalának felépítését is tárgyaltuk és javaslatokat tettünk ennek kinézetét és tartalmát illetően. Ezen projekt célja, hogy a tagság és minden érdeklődő hasznos információkat kapjon úgy a szervezet által nyújott szakmai képzésekről, mint előadásokról, RIF által nyújtott lehetőségekről, tagsági tudnivalókról, beszámolókról, hasznos anyagok letöltéséről.

Vasárnap délelőtt a reggelit követően egy kiértékelős beszélgetés keretén belül zártuk a hétvégét, amikor minden résztvevő elmondta, hogy mi az, amivel bővítette tudását az elmúlt két napban és hogyan látja, milyen tevékenységével járulhat hozzá a kialakított stratégiák megvalósításához már a következő napokban.

Mindhárom napon fontosnak tartottuk azt, hogy nem csupán elméleti síkon dobjuk fel meglátásainkat, hanem mihamarabbi kezdéssel alkalmazzuk is azokat a gyakorlatban és ezen a hétvégén számos új, ötletgazdag meglátás is született.

Köszönjük lelkes tagjainknak, hogy részt vettek ezen az eseménydús hétvégén és köszönjük a Magyar Kormánynak, illetve a Bethlen Gábor Alapítványnak, hiszen támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre mindez.