Rss

Csillebérci vezetőképzésen jártak a RIF tagok

A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága (MKT IB) vezetői hétvégét tartott 2016. február 26 – 28 között Budapest külvárosában, a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központban, ahova meghívták az MKT tagszervezeteit, illetve vajdasági és erdélyi közgazdász szervezeteket, így köztük minket is.

MKTIB RIF vezeto hetvege Csilleberc

Ez a hétvége kicsit eltért az előző képzésektől, mivel most nem az volt a cél, hogy minél több előadáson és képzésen vegyenek részt a meghívottak, hanem hogy a szervezetek minél jobban bemutathassák magukat és tevékenységüket, ezzel is elősegítve a további együttműködést, egymás kisegítését.

Minden szervezet elnöke, alelnöke jelen volt, hogy jobb kapcsolatot építsünk ki egymással és hogy megvitassuk, melyek a hasonlóságok, illetve különbségek a szervezetek működésében, melyek azok a problémák, kihívások, amelyre választ keresünk.

A képzésen Németh Attila tréner tanított meg minket néhány hasznos technikára:

  1. Hogyan add el magad és a szervezetet fél perc alatt?
  2. Ki számít stratégiai partnernek és ki versenytársnak?
  3. Ki a jó vezető?
  4. Hogyan delegálj egy feladatot érthetően?

Ezeket a témákat csoportokra osztva, majd közösen vitattuk meg, különböző szituációs feladatok segítségével. Esténként kötetlen beszélgetésre, networkingra volt lehetőség, így reméljük, hogy minden szervezet előmenetelében és kapcsolati hálójának bővítésében segített ez a hétvége.